Kom til Koster – den gammeldagse sommerøya med skranglete sykler og det mest uberørte sommerparadiset du kan komme til. Fri for biler og de fleste bekvemmeligheter. Et av de mest idylliske skjærgårdsparadisene i hele Skandinavia. Kostersundet er prikken over i´en, sundet som skiller Nordkoster og Sørkoster. På Långegärde brygge kan man se tiden gli forbi, en knirkende pram, en sløret havseiler, en putrende snekke. Koster er også kjent for sitt planteliv og her har mange kunstnere funnet inspirasjon på grunn av naturen og de spesielle lysforholdene. Vi kan ikke unngå å nevne sagnomsuste Kostervalsen, mere kjent enn nasjonalsangen, men valsen så ikke dagens lys for første gang på Koster, men i Strømstad. Komponert av herrene Svenneig og Hellstrøm i år 1911.

Dag 1
Avgang Oslo kl.08.00. Vi kjører nedover mot Vestfold rett til Sandefjord med båtavgang kl.10.00. Vi får frokost på buffetrestauranten og kan nyte et avslappende fjordcruise på 2,5 timer med flott skjærgård – godt for kropp og sjel. Skipets taxfree butikker bugner av spennende varer til sjøpriser. Etter ankomst kl.12.30 skal vi ta plass i Kosterbåten og får en fin båttur med guiding til Kosterøyene. ”Kostertoget” står og venter for å ta oss med på en rundtur på øya. Litt guiding på denne turen. Tid for lunsj på Kosters Røkeri/Koster Hotel. Fin utsikt over skjærgården og her er det godt å slappe av eller ta en rusletur i idylliske omgivelser før vi går ombord i Kosterbåten som tar oss til Strømstad, og sjekker inn på Laholmen Hotell. Tid til egen disposisjon før middag serveres i hotellets restaurant kl.19.00. Senere kan det friste med en spasertur i det sjarmerende havneområdet nedenfor hotellet eller et besøk i den nye, lekre loungen/baren på hotellet!

Dag 2
Etter frokost rusler vi ned bakken til brygga hvor Alaskabåten har avgang kl.10.00. Vi skal nå få en ca. 20 min. båttur ut til Alaska som er et naturreservat på Nord-Långö. Her kan vi oppleve noe av gullgraversken Hilma Swedahls livsverk, et anlegg murt av stein og sneglehus, med de mest fantastiske blomsterarrangementer. Det blir guiding, kaffe og kake før vi tar fatt på hjemturen. Stopp på Nordbysenteret for en liten handel og tilbake i Oslo ca. kl.16.00.