Eidsbugarden er et av de eldste turiststedene i Jotunheimen og et yndet utgangspunkt for fjellturister, med sin beliggenhet 1 060 meter over havet i vestenden av innsjøen Bygdin. Den første hytta på Eidsbugarden ble bygd av den norske dikteren og journalisten Aasmund Olavsson Vinje i 1868. Vinje døde bare to år senere og ny eier ble Thomas Heftye, Samtidig ble hytta omgjort til turisthytte. Allerede i 1911 kom telefonen til Eidsbugarden, samme år som Kristiania postkontor for første gang startet sesongåpent «postaabneri» der, med fru Inga Kvame som «postaabner». Poståpneriet på ble det første i Jotunheimen. I 1968 ble en minnestøtte, gjort av billedhogger Ståle Kyllingstad, reist på Eidsbugarden til minne om Aa.O. Vinje.

 

Dag 1
Avgang
Oslo kl. 08.30. Over Sollihøgda til Rustad Kafé på Sokna og friv. servering. Velger så ”gamleveien” om Hamremoen og følger Krøderen i all dens lengde. Arriverer Flå med Vassfaret og Bjørneparken til kl. 11.30 for å overvære foring av bjørnene. Litt vandring blant de øvrige dyrene innen vi får litt foring med dagens lunsj. Følger så Rv. 7 til Gol, brekker opp Rv. 51 og til Oset Høyfjellshotell. Over demningen for Tislefjorden. Her blir det ”seterveier” over Valtjednstølen, 1.061 m.o.h. Forbi Gomobu til Vasetstølen med enkel serv. Ned til Røn i V.Slidre for å følge Begnavassdraget til Tyinkrysset. Nok en fjellveg langs Tyin til Eidsbugarden Høyfjellshotell. Innsjekking, middag og overnatting.

Dag 2
Heldagsprogram med frokost, lunsj, middag og utforskning av nærterrenget, på og rundt Eidsbugarden.

Dag 3
Frokost og tur i nærterrenget. Båt fra Eidsbugarden, kl. 12:45. Over hele vannet til Bygdin Høyfjellshotell hvor bussen venter. Til Beitostølen for dagens lunsj. Fri. benstrekk Nes i Ådal. Via Hønefoss til Oslo.