Vestkapp ligger 496 m.o.h, og er et av de mest spektakulære utsiktpunkter på kysten av Norge. Fjellklippen er nesten flat på toppen og stuper bratt ned i havet. På godværsdager har en panoramautsikt i alle himmelretninger, til Sunnmørsalpene, Hornelen, Ålfotbreen og det fryktede Stadhavet. Du trenger ikke klatre 1000-vis av meter for å føle deg på toppen av verden. På Vestkapp finner du det verste og beste været, den beste utsikten og en unik historie med særpregede kulturtradisjoner.
Vestkapp gir deg ekstreme naturopplevelser.

Dag 1
Avgang
Oslo kl. 09.00. Over Sollihøgda til Veikroa, Nes i Ådal for en frivillig kafferast. Begnadalen til Fagernes, gjennom V. Slidre og Vang til Tyin for lunsj. Deretter langs vannet Tyin, ned Årdalskleivene som er blitt en moderne trasè. Øvre Årdal med all sin industri, Årdalstangen og til Fodnes for en 15 min. fergetur over til Mannheller. Derfra kort kjøring til Sogndal for tidlig innsjekking i Quality Hotel Sogndal. Middag og en liten spasertur for ”å ta på” huset hvor Gjest Baardsen Sogndalsfjæren (1793-1849) holdt til.

Dag 2
God frokost og kl. 09.30 er vi i gang med bussen til Fjærland hvor vi besøker
”Bokbyen” med Mundal Hotel i sin midte. Kanskje finner du nettopp den boken du har lett efter lenge. Bremuséet må studeres inne i bygningen som ark. Sverre Fehn har tegnet. Litt mat må vi ha, og besøker Brævasshytta rett under Bøyabreen. Skulle breen” kalve” mens vi spiser, ja så blir vi et minne rikere. Gjennom tunnel til Skei, med besøk hos Audhild Vikens Vevstove og gaveart. Så langs sydsiden av Jølstravatnet til Astrup-tunet for å studere Nicolai Astrups malerier i miljøet han levet i. Dagens mål er Førde med Scandic Sunnfjord Hotel. Innsjekking, middag og overnatting.

Dag 3
Frokost og kl. 09.00 ut på veien mot Florø for en overfladisk rundtur her. Bjørg’s Mat i Måløy byr på lunsj. Og her må vi minnes “Måløy-raidet” i des. 1941 under ledelse av kaptein Martin Linge, og hvor han falt. Videre til Stadtlandet med fastlands-Norges vestligste punkt: Vestkapp, som et fascinerende innslag. 496 m.o.h. som vi befinner oss på, gir underlige fornemmelser der vi speider vestover ut i intet. På tilbaketuren kjører vi innom Ervik, et lite idyllisk fiskersamfunn. Selje Hotel venter på vårt innrykk med middag og overnatting.

Dag 4
Umiddelbart etter frokost møtes vi i bussen kl. 09.00 med bagasje, kjører ned til kaia i Selje. Bare 15 min. ute ligger den sagnomsuste øya Selja, som de fleste forbinder med legenden om St. Sunniva. Kongsdatteren som flyktet fra Irland på 900-tallet, da hennes far hadde lovet henne til en hedensk konge. Den kristne Sunniva kunne umulig tenke seg et slikt liv. Og flyktet til havs uten seil og uten årer. Drev i land på Selja hvor hun senere led martyrdøden. I 996 fant Olav Tryggvason hennes levninger og vigslet henne til hellige Sunniva – Norges første helgen. Fra 1086-1170 var Selja bispesete for hele Vestlandet og tidlig på 1100-tallet bygget Benediktiner-munkene et kloster på øya. Landets best bevarte klosterruiner finnes her. Inn til lands igjen og litt mat på hotellet før vi drar til Lauvstad, ferge over til Volda. Halveis mot Ørsta finner vi Ivar Aasentunet, hvor dikteren fødtes og levde; film og omv. Snart passerer vi Ørsta på vei til Sæbø. Ferge setter oss over Hjørundfjorden, ca. 15 min., til Lekneset. Kaster snart et beundrende blikk på rådyre Hotel Union Øye. Norangsdalen leder oss til Hellesylt og ferge som bringer oss på opplevelsestur med guiding inn hele Geirangerfjorden. Med litt stigning finner vi berømte Hotel Union. Her venter middag og gode senger.

Dag 5
Etter frokost, bagasje inn i bussen. Opp til Djupvasshytta og i fall go`vær, oppom Dalsnibba med sine 1500 m.o.h. og 360 gr. rundskue. Ned til Djupvasshytta og skal nå følge Ottaelven over Strynefjellet, forbi Grotli ned til Vågå med dagens lunsj. Videre Ottadalen ned til Otta, stasjonsbyen hvor elven treffer Gudbransdalslågen som blir ny rettesnor via Lillehammer med en friv. kafferast på Euro-Stop, Rudshøgda. Raskeste kjøring E6 forbi Hamar, Eidsvold og til Oslo ved 18.00-tiden.