6 dager Bornholm

Bornholm er en av Danmarks østligste øyer, kalles også «Klippeøya» eller «Solskinnsøya». Øya er den plassen i Danmark som har flest solskinnstimer. Vi opplever øya på nært hold og får med oss mange av opplevelsene som Bornholm kan by på. Vi skal bl.a. til øya Christiansø og se på festningen som norske soldater fikk i oppdrag å bygge sist på 1600-tallet. Dette blir spennende.
Alle større byer på øya ligger langs kysten. Vi har valgt å bo i hovedstaden, Rønne på Hotel Griffen. Det er da koselig å kunne ta en tur på byen om kvelden, ikke sant? På turen til Bornholm velger vi DFDS tur/retur Oslo-København, så slipper vi den lange veien gjennom Sverige som er på 660 km. hver vei.

Dag 1
Avgang Oslo kl.14.30, kjører ned til DFDS og sjekker inn på Pearl Seaways som har avgang kl.16.30. Koldtbord ombord. (1.bordsetning). Så koser vi oss med skipets fasiliteter under overfarten til København.

Dag 2
Frokost før ankomst København kl.09.45. Tar plass i bussen og kjører via Øresundbrua, Malmøområdet og ned til Ystad hvor fergen til Rønne har avgang kl.12.30. Etter ca. 2,5 timer ankommer vi Rønne og kjører rett til Røgeriet i Hasle for sen lunsj. Sjekker inn på Hotel Griffen. Middag om kvelden. Så koser vi oss i og rundt dette fine hotellet og Rønne.

Dag 3
Frokost. I dag skal vi på rundtur med lokalguide.
Turen går over Hasle til Hammershus-her blir det stopp for å besøke ruinen, det gamle biskopsslottet. Videre over Allinge-Sandvig, Gudhjem til Svaneke hvor det blir tid på egenhånd. Her kan vi besøke Glasspusteren, Pernille Bülow, samt mange av sommerbutikkene med spennende kunsthåndverk. Videre via Nexø, (barndomsbyen til forfatter Martin Andersen Nexø som skrev bl.a. Pelle Erobreren) og Snogebæk. Vi skal besøke Bornholms eneste vingård, Lille Gadegård, her får vi omvisning, lett lunsj og smaks-prøver. Så tilbake til Rønne og Hotel Griffen. Middag om kvelden. Kanskje dere vil ta en tur på byen i kveld?

Dag 4
Etter frokost skal vi på en ny tur, i dag besøkes Christiansø, festningsøya som ligger 1 times båttur nordøst for Bornholm. Festningen ble anlagt sist på 1600-tallet og det var 288 norske soldater som fikk oppdraget og bygget hele anlegget. Ca.3 timer tar oppholdet så dere får tid til å spasere litt rundt. Ingen felles lunsj i dag, så hvorfor ikke besøke øyas eneste kro? Tidlig tilbake til Rønne, gir god tid til kos i byen før middag om kvelden.

Dag 5
Frokost og avreise med Bornholmstrafikken tilbake til Ystad. Ankommer København ved lunsjtid. (ikke inkl.). Crown Seaways har avgang kl.16.30. 2-retters meny inkl. 1 drikke blir servert på 1. bordsetning, kl.17.00. Skipets fasiliteter nytes.

Dag 6
Frokost før ankomst Oslo kl.09.45. Tilbake til utgangspunktet. Med gode minner og «snadder» i bagasjen takker vi for denne gang.

Se mer