Nordsjøveien er først og fremst ferieveien for de som vil oppleve noe annet enn fartsetapper og trailere i full fart. Reiseruten går langs sørvestkysten av Norge og er nøkkelen til fantastiske reiseopplevelser. Nordsjøveien med partier over Jøssingfjord og Jæren. Flor & Fjære har virkelig kommet i fokus. Turen starter med opplevelser i det maritime miljø, for å avslutte med godbiter i fjellet.

Dag 1
Avgang Oslo kl. 08.00. E18 med kafferast i Langesund-omr. Bro over Frierfjorden vest for Brevik, forbi flere anvisninger til attraktive kystbyer. Dagens lunsj får vi i Kristiansand, hvoretter hovedretning blir mot vest og snart også litt nordlig kurs. Kort friv. benstrekk i Flekkefjord, og vi finner Nordsjøveien, Rv. 44, forbi Åna-Sira og får et av turens store innslag med Jøssingfjord. Like spennende ned – som oppstigning. Hauge i Dalane er et begrep, og kan krydres med en avstikker på meget trang vei ned til Sogndalsstrand. Egersund med Grand Hotel lokker, et svært sjarmerende sentrumshotell. Det har på en mesterlig måte forenet gammel og ny bebyggelse. Middag venter.

Dag 2
Solid frokost, og kl. 09.00 legger vi ut på tur gjennom Gloppedalsura med stenblokker så store at hele bussen kan gjemmes, og til Byrkjedalstunet. Et nedlagt meieri omdannet til lysstøperi med utsalg og restaurant. Etter fantasifulle innkjøp drar vi via Ålgård til Knudaheio. Opp på høyden, samler vi oss om statuen av Arne Garborg og lar blikket gli rundt for å fange inn de samme motivene som ga dikteren inspirasjon. Kanskje er hytta han og Hulda holdt til i, åpen og kan besøkes. Videre til hjemmet der Arne (født Aadne, 1851-1924) vokste opp og får en grundig omvisning. Fotland Mølle er omdisponert til museum og serveringssted. Her skal vi få mat i oss og åndelig føde med oss. Tar ut mot kysten, følger denne langs Jærens Rev, forbi Sola og inn til Thon Hotel Maritim i Stavanger. Sjekker inn og får litt tid til egen disp. innen middag kl. 19.00. Kvelden til fri disp.

Dag 3
God frokost og byguide møter oss utenfor hotellet kl. 10.00 til en bussrunde i byen på ca. 2 timer. Tid til fri disposisjon. Vi kan anbefale Oljemuseet, Gamle Stavanger. Utsikten fra Valbergtårnet ruver over Stavanger, shopping, lunsj på egen hånd. Kl. 17.00 møtes vi på Skagenkaia. Båtturen fra
Stavanger til Flor & Fjære tar 20 minutter. Vi opplever blomstrende hage med palmer og eksotiske planter. Her nyter vi freden, blomstene, god mat og nydelig utsikt over sjøen. Tilbake på hotellet ca.kl.22.00.

Dag 4
Frokost, og kl. 07.45 må vi sitte i bussen for å få båt kl. 09.00 fra Lauvvik. Denne skal bringe oss hele Lysefjorden, som er unik med sine tinder, hvor fjorden skjærer inn i fjellet og danner flotte formasjoner. Prikken over i`-en er berømte Prekestolen med sitt loddrette fall på 600 m rett ned i Lysefjorden. Dyktig skipper forteller hva vi passerer, og ombord anledning til å kjøpe kaffe, småretter m.m. Skilt med Lysebotn forteller, at ca. 2 1/2 t. båttur er over. I land møtes vi i bussen og har foran oss en voldsom oppstigning med 27 slyng til Sulskar, Skinnveien. Over Sirdalsheiene til Valle og nordover til Bykle, hvor Hovden venter med sen middag og koselig atmosfære i 760 meters høyde over havet.

Dag 5
Avreise kl. 09.00. Over Bykleheia, hvor vi skifter fra Aust Agder til Telemark og sterk nedstigning til Haukeligrend. Langs nordsiden av Totak, 687 m. o.h., gjennom Arabygd, Våbygd, passerer Rauland Kirke, Haddeland med mange kulturelle skatter. Nordøstover langs Møsvatn, ned forbi Maristijuvet, Vemork, Vestfjorddalen med Rjukan, kort benstrekk. Tinnsjøen, Austbygd Tinn, her finner vi en flott fjellvei over til Veggli i Numedal, hvor vi følger vassdraget sydover til Lampeland for en lett lunsj. Videre gjennom Kongsberg. Hjemme i Oslo ved 17.00 – 18.00 tiden.

Avgang  22/6 og 3/8
Pris pr.pers. kr. 7.695
Tillegg enerom kr.. 1.000
Inkl. Buss, help.(utatt dag 3 og 4), båttur og guide.